Expo 2015 7/8/9 Mei - Sint-Pietersplein - 9000 Gent

www.sustainability2015.be

De eerste nationale expo,
uitsluitend rond duurzaamheid.

16(pro)/17/18 Mei 2014

Sint-Pietersplein, UGent - 9000 Gent

Mobiliteit, bouwsector, landbouw & voeding, energiesector, milieu & omgeving.

We brengen de beste duurzame producten en diensten uit deze vijf sectoren samen op één plaats en bouwen daarom een duurzaam dorp, toegankelijk van 16 t/m 18 mei 2014 op het Gentse Sint-Pietersplein en de gebouwen van UGent.

Meer over de expo »

 
 

Duurzame producten en diensten zullen daar tentoongesteld of voorgesteld worden op aangename kleine maar fijne standen onder het motto : De boodschap telt, niet de grote show errond !

Partners

Genoeg voor iedereen en voor altijd….

Het woord "duurzaam" is hét modewoord dat we dagelijks overal aantreffen in de media. Volgens het woordenboek betekent het zowel iets dat lang meegaat, of iets dat weinig onderhevig is aan slijtage of bederf, maar het betekent ook "iets dat het milieu weinig belast".

Meer over Sustainability 2014 »

 

"Duurzame ontwikkeling" werd voor het eerst in 1987 aangehaald in het Brundtland-rapport van de World Commission on Environment and Development (WCED). Het betekent letterlijk "een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de noden van het heden, zonder de mogelijkheden van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in het gedrang te brengen".